8η μέρα: τιφλίδα, 8 αυγούστου 2008

11:00 Επίσκεψη μέρους της ομάδας στο Πανεπιστήμιο του Καυκάσου, όπου επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή. Γίνεται παρουσίαση της Green Project στους ιδρυτές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι παραχωρούν συνέντευξη. Στη συνέχεια γίνεται επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα της Γεωργίας …… με χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Φωτογραφική αποτύπωση μεγάλου υδροηλεκτρικού σταθμού, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Τιφλίδα.

Η υπόλοιπη ομάδα πραγματοποιεί σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Τιφλίδας, καταγράφοντας κτίρια με βιοκλιματικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι Τιφλίδα στη Γεωργιανή γλώσσα σημαίνει «θερμά λουτρά». Τα νέα για την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα έχουν διαδοθεί. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία.

21:00 Αναλυτική παρουσίαση της Green Project και ψηφιακή έκθεση των εννέα καλλιτεχνών της, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου το οποίο οργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τιφλίδα, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Ενέργειας της Γεωργίας και δημοσιογράφων.

23:00 Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *