3η μέρα: κωνσταντινούπολη, 3 αυγούστου 2008

10:30 Η διαδρομή για το πέρασμα στην Ασία ξεκινά με μια πανοραμική άποψη της Πόλης. Τα συναισθήματα είναι έντονα κατά το πέρασμα από τη μία ήπειρο στην άλλη, πάνω από τη μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου.

15:30 Αναχώρηση από το λιμάνι του Pendik με ferry boat για τη Yalova (βορειοανατολικά ασιατικά παράλια). Η εγκάρδια συζήτηση με τον πλοίαρχο στη γέφυρα του πλοίου καταλήγει σε ενθουσιώδη επιστολή υποστήριξής του στο Green Project.

16:30 Άφιξη στη Yalova με προορισμό την Προύσα. Ένα μέρος της ομάδας παραμένει στο ιστορικό κέντρο της πόλης για τη φωτογραφική καταγραφή των σημαντικότερων μνημείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνεται το Yeşil Cami (Πράσινο Τζαμί) από τα πιο γνωστά Σελτζουκικά τεμένη. Η υπόλοιπη ομάδα κατευθύνεται στο αιολικό πάρκο της Bandirma, τον αρχαίο Πάνορμο. Μετά από περιπετειώδη διαδρομή, το αιολικό πάρκο εμφανίζεται στον ορίζοντα. Μέσα σε κτηνοτροφική περιοχή, οι ανεμογεννήτριες ξεχωρίζουν στην κορυφή των γυμνών λόφων, σαν επιβλητικά σύγχρονα γλυπτά με κίνηση και ήχο. Μέχρι και τη δύση του ήλιου γίνεται φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση με φόντο τη θάλασσα του Μαρμαρά και τα Πριγκιποννήσια.

22:30 Διανυκτέρευση στο προάστιο Çekirge της Προύσας, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά που εντοπίζονται από τον 15ο αιώνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *