2η μέρα: κομοτηνή, 2 αυγούστου 2008

09:00 Επίσκεψη στο παζάρι και στο ιστορικό κέντρο τις Κομοτηνής για την καταγραφή παραδοσιακών βιοκλιματικών κτιρίων.

11:30 Παραχώρηση συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στη Μαρώνεια, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, υποστηρικτή τις Green Project.

 

1:30-18:00 Φωτογραφική και ηχητική αποτύπωση και βιντεοσκόπηση του αιολικού πάρκου στον Κέχρο στην ορεινή Ροδόπη όπως αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο φυσικό του περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάρκο αυτό είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και αποτελεί δείγμα καλής πρακτικής στην αξιοποίηση του τεράστιου αιολικού δυναμικού τις περιοχής και την ανάπτυξη τις τοπικής οικονομίας.

19:00-23:00 Διέλευση συνόρων από τους Κήπους Έβρου, με προορισμό την Τουρκία. Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα, εξαιτίας τις μαζικής εισόδου Τούρκων μεταναστών από την Βόρεια Ευρώπη. Η παρέμβαση τις Πρεσβείας τις Ελλάδας στην Άγκυρα, βοήθησε αποτελεσματικά στην επιτάχυνση τις διεκπεραίωσης τον τυπικών διαδικασιών.

3:00 Άφιξη στην Πόλη. Μετά από τρεις ώρες εξαντλητικής οδήγησης, χρειάστηκε ακόμα μια ώρα μέσα στην απίστευτη μεταμεσονύκτια κίνηση του Σαββατόβραδου, προκειμένου να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο τις Κωνσταντινούπολης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *