1η μέρα: αθήνα, 1 αυγούστου 2008

Εκδήλωση εκκίνησης του “Πράσινου οδοιπορικού” στην Πλατεία Συντάγματος. Η διοργάνωση είχε διαδραστικό χαρακτήρα με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου με το πλατύ κοινό.

9:30 Η τελετή ξεκίνησε, παρουσία πλήθους κόσμου, σε απευθείας ζωντανή σύνδεση με τι Νέα Ελληνική Τηλεόραση (NET). Ο κ. Γεώργιος Κρεμλής, εκπρόσωπος του Έλληνα Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα, κήρυξε την έναρξη τις εκδήλωσης, μεταφέροντας εγκάρδιο χαιρετισμό του Επιτρόπου και πρόσκληση στις Βρυξέλλες για την οργάνωση έκθεσης του υλικού που θα προκύψει από το “Πράσινο Οδοιπορικό”.

 

12:00 Διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου τις Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ. Γιάννη Αγαπητίδη.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι τον δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια, πήραν τον λόγο για να εκφράσουν την ενθουσιώδη συμπαράσταση τους στο εγχείρημα αυτό

Πλήρωμα:

Απόστολος Αποστολάκης, Πολιτικός μηχανικός, συνιδρυτής της e-shop.gr
Λευτέρης Αγαπουλάκης, Οπερατέρ
Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Διδάκτωρ βιολογίας, ερευνητής στο Δημόκριτο
Γιώργος Δημόπουλος, Οικονομολόγος, στέλεχος τις Εθνικής Τράπεζας τις Ελλάδος
Νίκος Ζωγραφάκης, Διδάκτωρ μηχανικός, προϊστάμενος Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρητής
Ελένη Κανετάκη, Διδάκτωρ αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγήτρια στα ΤΕΙ Πειραιά
Γιώργος Λάσδας, Μηχανικός αυτοκινήτων
Νίκος Στριλιγκάς, Επικοινωνιολόγος
Γιάννης Τζώρτζης, Διδάκτωρ νομικής, δικηγόρος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – φωτογράφος Royal Photographic Society of Great Britain
Μαρία Χουλάκη, Εικαστικός

Οχήματα:
Δυο (2) υβριδικά αυτοκίνητα και ένα (1) αυτοκίνητο με υγραέριο.

14:00 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τι συμβολική φωτογραφική καταγραφή τον οχημάτων τις αποστολής μπροστά από το κτίριο τις Βουλής τον Ελλήνων.

15:00 Μετά τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο η αποστολή αναχώρησε με προορισμό την Κομοτηνή όπου και διανυκτέρευσε.ν την ενθουσιώδη συμπαράσταση τους στο εγχείρημα αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *